Sakal Ekimi Nasıl Yapılır, Kim Yapar?

Sakal ergenlik döneminde erkeklerin yanak ve çenelerinde oluşmaya başlar. Bir çok erkek sakal, bıyık ya da her ikisini de bırakıp çeşitli şekiller vererek kendine has bir tarz oluşturur.

Çünkü bu şekilde kendini daha iyi hisseder ve öz güven sahibi olur. Fakat bazı insanların sakalları çıkmaz ve bu insanlar halk arasında köse olarak adlandırılır.

Bazı insanların ise bıyık ve çene bölgesinde kıl varken yanaklarında çıkmaz, seyrek çıkar ya da bölgesel olarak çıkar. Diğer bir sakal çıkmama sebebi ise yara ve yanık izidir. Kişilerin geçmişte geçirdikleri bir kazadan dolayı yüzlerinde yara ya da yanık izleri varsa bu bölgede kıl çıkmaz ve kişiyi rahatsız eder. Tüm bu sıraladığımız sebeplerden dolayı sakal ekimi uygulaması tercih edilebilir. Bu yazımızda sakal ekimi nasıl yapılır, hangi doktor yapar, nerede yapılır, fiyatları nelerdir gibi başlıkları ele alarak izah etmeye çalışacağız.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?
Sakal ektirecek olan insanların bilmesi gereken bazı kriterler mevcut. Ekim işlemini yaptıracağınız merkez ve doktorların bu kriterlere uyup uymadığını mutlaka araştırmalı ve buna istinaden başvurmalısınız.

Kökler Tek Tek Ekilmelidir!
Sakal ekiminde en önemli kriterdir. Sakalı olan insanların tümüne bakın her kıl tek bir kökten çıkmaktadır. Tek bir kökten hiç bir zaman 3-5 kıl çıkarak demet gibi görünmez. Dolayısıyla ekim işleminin de doğal olması gerekir. Tüm kökler tek tek alınarak her deliğe tek bir kök olacak şekilde ekilmelidir.

Ekim İşleminde 0.6 mm Çapındaki İğneler Kullanılmalıdır
Ekim kanal açılarak değil delik açılacak yapılmalıdır. Kanal açarak yapıldığında eğer varsa diğer kıl kökleri de zarar görebileceği yüzde çukurluklar oluşur. Sinek kaydı tıraş olduğunuzda bu çukurluklar sizi eskisinden daha fazla rahatsız edici bir duruma gelir. Dolayısıyla ekimin 0.6 çapında ki iğne ile tek tek delik açarak yapılması gerekir. Bu doğrultuda hem doğallık kazanılır hem de yüzde herhangi bir çukur vs olmayacaktır.

[adinserter block=”1″]

Her Kök 35 Derece Açıyla Ekilmelidir
Ekim esnasında ekilen tüm kökler mevcut sakalların yönüne doğru 35 derece açıyla ekilerek doğallık korunmalıdır. Mevcut bir sakal yoksa kişinin yüz hatlarına göre doğru yön ayarlanmalıdır. Kişi bir kaç zaman sonra sakalları çıktığında pişman olmamalı ve doğal görünüme sahip olmalıdır.

Kökler Bekletilmeden Ekilmelidir
Kökler fazla fazla alınarak dışarıda bekletilmemelidir. Çünkü bekleyen kökler oksijensiz kalacağı için ölecek ve işe yaramayacaktır. Kökler canlı tarafından değil vücut dışına çıkmış tarafından tutulmalıdır. Canlı tarafından tutulduğunda hasar görme olasılığı yüksektir.

Kök Sayısı Belirleme
Bu yönde mutlaka dikkatli olunmalıdır. Fazla para almak için fazla kök sayısı verilmemelidir. Sakal ektirecek olan kişi şunu düşünmelidir. Fazla olan kökleri sonradan yok etmek zordur. Ancak seyrek olan sakal sıklaştırılabilir. İşinde uzman ve para düşkünü olmayan ekim uzmanları sizi bu şekilde yönlendirmelidir.

Sakal Ekimi Sonrası Dikkat Edilecek Faktörler
Sakal ekimi sonrasında dikkat etmeniz gereken tek unsur yanaklarınızın hiç bir araç gereçle temas edip sürtünmemesidir. Bu da 2 gün dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Örneğin yatarken yastıkla temas edip sürtünürseniz kökler yerinden çıkabilir ve küçük bir kanama olabilir.

[adinserter block=”1″]

Bazı merkezler ekim sonrasında gereksiz ve anlamsız yasaklar koymaktadır, bunlar;
güneşe çıkmayın, bir gün yemek yemeyin, ilişkiye girmeyin, spor yapmayın, bir gece uyumayın gibi talepler tamamen ALAKASIZDIR. Ekim yapılan bölgenin başka alan ve araçlarla temas etmesine engel olmanız sizin için yeterlidir.

Kimler Sakal Ekimi Yapar?
Bu yönde saç ekimi uzmanı, sakal ekimi uzmanı olarak adlandırılan kişilerin çoğu plastik cerrahi uzmanıdır. Genel cerrahi uzmanlarının da yaptığı görülmektedir. Saç ekimi uzmanı diye bir tıp branşı yoktur. Ekimi branşı ne olursa olsun mutlaka doktorun kendisi yapmalıdır. Ciddiyet gerektiren bir iş olduğu için asistanlara veya yardımcılara bırakılmamalıdır. Bizim önerimiz sakal, bıyık ve kaş ekimi konusunda Op. Dr. Atilla KAYA’dan bilgi alınmasıdır. Sitesine aşağıda ki linkten ulaşabilir ve sakal ekimi hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

http://www.sakalekimi.com/nasil-yapilir.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Saç Problemleri ve Çözümleri © 2017
Sacproblemleri.com'da bulunan yazılı ve görsel içerik çeşitli kaynaklardan derlenerek ziyaretçileri için paylaşılmış olup herhangi bir tedavi ya da teşhis niteliği taşımamaktadır. Sitemiz üzerinde sadece bilgi edinebilirsiniz. Teşhis ve tedavi için doktorunuza başvurmalısınız.